Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı ekseri 60 zaman, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 an süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın Merdiveni Bapsı Nasıl Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı yahut Yangın Çıkış Kapısı olarak bilindik baplar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut müstacel bir durum takkadak insanların kolay bir itmesi ile içeriden dışarıya essah açılmaktadır.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belirli bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Bu kapılar, yangın alarmı verildiğinde veya yangın kaçış yolları kullanıldığında açılabilen ve yangın sırasında insanoğluın hızla dışarıya çıkmasını sağlayıcı özel olarak tasarlanmış baplardır.

Yangın bapları yararlanma sahaına gereğince, rengine göre evet da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Yangın Merdiveni Kapısı Çok pıtrak kullanılan mostra sınıflandırması zirdaki gibidir

Hatta, evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, yaraşır şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın bapları özel donanım gerektirir Yangın kapısına takılan donanımlar da yangına dayanıklı olmalıdır.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlar ve sağlamlıklı bir şekilde vaka yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.

Sadece bapnın açılması görevini yerine getirmekle kalmayan Panik Bar aynı zamanda kapının emniyetli olarak kapanmasını katkısızlar.

Yangın en kötü Yangın Merdiveni Kapısı risk sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, beşer boşaltma akışı ve yangının dağıldığı alanların muayene altında tutulması yaşamsal örutubet taşımaktadır.

Yangın merdiveni bapsı yanmaz veya belli başlı bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden yapım edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem de yangın merdiveni kapısı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak akseptans edilmektedir.

Fakat kötüdaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda yekta yangın çıkışı ve yangın merdiveni binalması mecburi olarak kabul edilmektedir.

Yangın kapılarının asli görevi insanoğluı yangın çabucak zemine sağlamlıklı şekilde iletmek olduğu bâtınin, olası olan en gücük sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini uydurmak amacıyla önlem hileınmaktadır.

Yangın Çıkış Kapısı Özellikle yeni imar kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kadar kriterler bile çok sıkı denetim altında tutulmaktadır.

Report this wiki page